Υλικά
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 3 ημέρες (εγω τον ξαλμύρισα σε μιάμιση μέρα,αλλά του αλλαζα συνέχεια το νερό).
Μουσκεύουμε τους γίγαντες απο το βράδυ, και το πρωί τους βράζουμε.
Αφου βράσουν οι γίγαντες τους βάζουμε σε ένα μπόλ,δεν πετάμε το νερό που έχουν βράσει το κρατάμε.
Βράζουμε και το σέλινο, και αφού είναι και αυτό έτοιμο, αρχιζουμε να στρώνουμε στο ταψί τα υλικά.
Κόβουμε σε ροδέλες το πράσο-καρότο-κρεμμυδάκια και τα στρώνουμε στο ταψί,δεν τα βάζουμε όλα κρατάμε λίγα για να βάλουμε στο τέλος απο πάνω λίγα.
Μετά στρώνουμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε κόψει σε φέτες),προσθέτουμε μια κουταλία πελτέ που την έχουμε αραιώσει με νερό.
Στρώνουμε και τους γίγαντες(τους έβαλα και λίγο αλάτι,ελάχιστο όμως γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός απο μόνος του),μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουμε κρατήσει.
Τέλος βάζουμε το λάδι,μίσο ποτήρι του νερού απο το νερό που βράσανε οι γίγαντες και την κονσέρβα της ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-180 για 1 ώρα περίπου, και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.Προς το τέλος το βγάζουμε για να πάρει χρώμα.
- Μισό κιλό γίγαντες
- 1 Φιλέτο παστού μπακακαλιάρου
- 1 Ματσάκι σέλινο
- 2-3 πράσα
- 5-6 κρεμμύδια φρέσκα
- 3-4 καρότα
- Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (ή 2 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες ξυσμένες)
- 1 Κουταλία σούπας πελτέ
- Μισό νεροπότηρο λάδι
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 3 ημέρες (εγω τον ξαλμύρισα σε μιάμιση μέρα,αλλά του αλλαζα συνέχεια το νερό).
Μουσκεύουμε τους γίγαντες απο το βράδυ, και το πρωί τους βράζουμε.
Αφου βράσουν οι γίγαντες τους βάζουμε σε ένα μπόλ,δεν πετάμε το νερό που έχουν βράσει το κρατάμε.
Βράζουμε και το σέλινο, και αφού είναι και αυτό έτοιμο, αρχιζουμε να στρώνουμε στο ταψί τα υλικά.
Κόβουμε σε ροδέλες το πράσο-καρότο-κρεμμυδάκια και τα στρώνουμε στο ταψί,δεν τα βάζουμε όλα κρατάμε λίγα για να βάλουμε στο τέλος απο πάνω λίγα.
Μετά στρώνουμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε κόψει σε φέτες),προσθέτουμε μια κουταλία πελτέ που την έχουμε αραιώσει με νερό.
Στρώνουμε και τους γίγαντες(τους έβαλα και λίγο αλάτι,ελάχιστο όμως γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός απο μόνος του),μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουμε κρατήσει.
Τέλος βάζουμε το λάδι,μίσο ποτήρι του νερού απο το νερό που βράσανε οι γίγαντες και την κονσέρβα της ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-180 για 1 ώρα περίπου, και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.Προς το τέλος το βγάζουμε για να πάρει χρώμα.