Ένας πρωτότυπος τρόπος για να καταναλώσουμε φασόλια νομίζοντας ότι τρώμε...κρέας. Πεντανόστιμα μπιφτέκια από φασόλια που μπορούμε να τα συνοδεύσουμε είτε με πατάτες τηγανητές ή ακόμα και να τα βάλουμε σε ψωμάκια του χάμπουργκερ και να ξετρελάνουμε τους μικρούς μας φίλους, που δεν ενθουσιάζονται και τόσο με την ιδέα της νηστείας και των φασολιών.
Συστατικά συνταγής
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Τα μεταφέρουμε μαζί με τα φασόλια σε ένα μούλτι μίξερ και τα ψιλοκόβουμε.
Τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αυγό, την πάπρικα και το αλάτι.
Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα βάζουμε σ' ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι 4 ώρες για να δέσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε τα μπέργκερ μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά. Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Συστατικά συνταγής
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα και στραγγισμένα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 αυγό
- ½ κουταλάκι πάπρικα
- ½ κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Τα μεταφέρουμε μαζί με τα φασόλια σε ένα μούλτι μίξερ και τα ψιλοκόβουμε.
Τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αυγό, την πάπρικα και το αλάτι.
Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα βάζουμε σ' ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι 4 ώρες για να δέσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε τα μπέργκερ μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά. Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα για κατανάλωση.
- Διάρκεια: περίπου 1 ½ ώρα