Ένα συνοδευτικό πιάτο κυρίως σε γεύματα που έχουν σαν κύριο συστατικό το κρέας. Τα φασόλια και το σκόρδο βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει το περιττό λίπος από το κρέας που θα καταναλώσουμε.
Συστατικά συνταγής
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια. Τα βράζουμε για 20 λεπτά, πετάμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το κεφάλι του σκόρδου τυλιγμένο σ' ένα αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 180° C να ψηθεί για 40 λεπτά. Αφήνουμε το σκόρδο να κρυώσει, το καθαρίζουμε και βάζουμε και τις σκελίδες στο μπλέντερ.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές.
Σερβίρουμε σε μπολ και αλείφουμε στο ψητό ψωμί.
Διάρκεια: 1 ώρα περίπου
Συστατικά συνταγής
- 250 γρ. μέτρια λευκά φασόλια
- 1 κεφάλι ολόκληρο σκόρδο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια. Τα βράζουμε για 20 λεπτά, πετάμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το κεφάλι του σκόρδου τυλιγμένο σ' ένα αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 180° C να ψηθεί για 40 λεπτά. Αφήνουμε το σκόρδο να κρυώσει, το καθαρίζουμε και βάζουμε και τις σκελίδες στο μπλέντερ.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές.
Σερβίρουμε σε μπολ και αλείφουμε στο ψητό ψωμί.
Διάρκεια: 1 ώρα περίπου