ΥΛΙΚΑ:
• 600 γρ. λουκάνικα με πράσο
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
• 6 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 160 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 400 γρ. φασόλια
• 600 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
• 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 450 γρ. καυτό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κύβο λαχανικών
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (5'). Προσθέτετε τα λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγο ακόμη, γυρνώντας τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις πιπεριές και κατόπιν τον ντοματοχυμό, τα ντοματάκια, το σέλινο, αλατοπίπερο και το καυτό νερό. Βράζετε 10'. Προσθέτετε και τα φασόλια και βράζετε για άλλα 10'. Σερβίρετε το σπετζοφάι καυτό.
• 600 γρ. λουκάνικα με πράσο
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
• 6 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 160 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 400 γρ. φασόλια
• 600 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
• 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 450 γρ. καυτό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κύβο λαχανικών
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (5'). Προσθέτετε τα λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγο ακόμη, γυρνώντας τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις πιπεριές και κατόπιν τον ντοματοχυμό, τα ντοματάκια, το σέλινο, αλατοπίπερο και το καυτό νερό. Βράζετε 10'. Προσθέτετε και τα φασόλια και βράζετε για άλλα 10'. Σερβίρετε το σπετζοφάι καυτό.