ΥΛΙΚΑ: Για 5 – 6 άτομα
• 1 1/3 φλιτζ. μαύρα φασόλια
• 675 γρ. χοιρινή νεφραμιά χωρίς κόκαλα
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 350 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
• 2 μπαστουνάκια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 2 κουταλάκια πάπρικα
• 150 γρ. λουκάνικο τσορίθο ή άλλο πικάντικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
• 2 ½ φλιτζ. ελαφρύ ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
• 2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 1/3 φλιτζ. μαύρα φασόλια
• 675 γρ. χοιρινή νεφραμιά χωρίς κόκαλα
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 350 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
• 2 μπαστουνάκια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 2 κουταλάκια πάπρικα
• 150 γρ. λουκάνικο τσορίθο ή άλλο πικάντικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
• 2 ½ φλιτζ. ελαφρύ ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
• 2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Βάζετε τα φασόλια σε μπολ και τα σκεπάζετε με μπόλικο κρύο νερό. Τα αφήνετε όλο το βράδυ να μουσκέψουν. Τα σουρώνετε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με κρύο νερό. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά κι έπειτα τα σουρώνετε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C. Καθαρίζετε καλά την πέτσα από το χοιρινό και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σέλερι για 3 λεπτά. Προσθέτετε το χοιρινό και το σοτάρετε για 5-10 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα.
- Προσθέτετε την πάπρικα και το τσορίθο, και σοτάρετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα φασόλια και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε στο τηγάνι το ζωμό και, όταν πάρει βράση, αλατοπιπερώνετε και τον ρίχνετε στο χοιρινό. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε για μία ώρα.
- Προσθέτετε τις πιπεριές στο ραγού και το ξαναβάζετε άλλα 15 λεπτά στο φούρνο. Το σερβίρετε ζεστό.